73. rész - a szabályok és az ego levetése

Évszázadokon keresztül az emberiség úgy hitte, hogy léteznek egyfajta „szomszédok”, spirituális fajták vagy kézzel foghatóbbak. A spirituális birodalmat egy olyan helynek képzelte el, ahol az emberiség folytatni tudja a hatalomjátékát. Még bizonyos feltételeket/szabályokat is állítottatok fel, ami által eljuthattok ezekben a spirituális világokba (melyet gyakran „paradicsomként” írtok le). Ezek a szabályok bizonyos viselkedési témákat érintenek, mit tegyetek és mit ne, hogyan öltözzetek, hogyan hordjátok a hajatokat, stb. Mindezeket azonban csupán az emberi elme találta ki. A vallási írásaitok isteni törvényekként utal ezekre a szabályokra. Az emberi egotok kétségbeesetten ragaszkodik ezekhez. Annyi energiátok és szellemetek veszett már kárba csupán azáltal, hogy e szabályok szerint próbáltatok élni. Egy pillanatra sem vettétek a fáradtságot, hogy megnézzétek ki/mi áll ezek mögött. Ha létezik „magasabb szellem/lélek”, akkor miért használná a félelmet azért, hogy rávegyen benneteket, hogy bizonyos módon viselkedjetek?

Az emberiség eljutott abba a korba, amikor sokan levetették ezeket a régi, ember által alkotott mítoszokat, és elkezdték meglátni az igazságot. Azt, hogy ti magatok is tökéletesek vagytok minden szempontból. Ti a Teremtő megnyilvánulásai vagytok, a cselekvéseitek nem lesznek semmilyen magasabb rendű lény által megítélve. Egyre tisztábban látjátok azt, hogy ti azért jöttetek ebbe az emberi testbe, hogy megtanulhassatok olyan dolgokat, amelyeket a ti birodalmaitokban lehetetlen megtanulni. Hiszen már csupán az, hogy élő, lélegző fizikai járműbe vagytok zárva, végtelen lehetőséget ad a tapasztalásra. Így embernek lenni az egyik legextrémebb fajta tanulás, egyetlen cselekvésetek vagy akaratotok (vágyatok) sincs „helytelennek” címkézve a magasabb birodalmakban. Persze ez nem azt jelenti, hogy a durva és gonosz viselkedés/cselekvés előnybe lenne részesítve. Csupán azt, hogy azért vagytok itt, hogy tanuljatok. Ezen célból különböző feladatokat vállaltatok magatokra, amiket itt most megpróbáltok elvégezni. Közületek sokan rendszeresen visszajártok, újra és újra visszajöttök bizonyos leckék miatt. Néha áldozatok vagytok, máskor elkövetők, de mindig bizonyos specifikus feladattal jöttök, melynek létrejöttéhez a teljes rokonság, kapcsolatrendszer fel van állítva.

Ez ellentétesen hangozhat azzal, hogy a bolygótok egy (dimenzió)váltáson megy keresztül és két különböző részre választódik szét, pedig nem az. Ez az egész bolygó, mint egy tanulóintézményként létezik, szigorú szabályrendszerrel. Ezek egyszerű szabályok, beletartozik mindenki szabad akaratának tökéletes tiszteletben tartása. Ezt a rendszert elferdítették azok a lények, akik nem akarták betartani ezeket a szabályokat. A bolygóból saját játszóteret csináltak, a fény és a sötétség egyensúlya felbillent a sötétség javára. Most viszont lejárt az idejük ezeknek a trükközőknek, eljött az idő, hogy a fény átjárja azt a ködöt, mely oly régóta borítja ezt a gyönyörű bolygót.

Mindaz a szenvedés, amin most keresztülmentek a „jó” és a „rossz” viselkedés szabályainak kivetítésével jelent meg. Innen eredhet a bennetek lévő téves önkép, hogy ti nem vagytok elég jók és nem érdemlitek meg a felemelkedést a többiekkel. Ahogy már említettük, az emberi elme képes végtelen gátló és korlátozó mintát létrehozni, és igazi odaadás szükséges, hogy később át tudjatok törni ezen az elpusztíthatatlannak tűnő akadályon. Sokan már ezt megtették és ők tanúsíthatják, hogy nem egyszerű feladat ugyan, de mennyivel könnyebb lélegezni, amikor túlléptek ezeken az önmagatokra vetített szabályokon, és végre teljes dicsőségben láthatjátok meg a bennetek rejlő erőt/hatalmat.

Reméljük, hogy ti is ennek a felfedezésnek a szélén álltok, és amikor megteszitek a „hit” lépését, többet már soha nem tudtok visszatérni az ön-kétely mélységeibe. Ne feledd, ez a gátlásos gondolkodás egy olyan valami, ami már generációk óta rátok van kényszerítve azok által, akik azon fáradoznak, hogy meggátolják az emberiséget a saját hatalmuk elérésében. (Mármint minden egyén a saját önmagában rejlő hatalmát érheti el – Tom.) Egyre nagyobb szinten vallanak kudarcot ebben. Minél jobban ellenkezik az egod a döntéseid ellen, annál kétségbeesettebb. Ahogy egyre közelebb vagy az ön-megszabadulás céljához, az egod egyre erősebben fog küzdeni, hogy távol tartson a szabadság ajtajától. Az egot ezek a sötétséget keresők alkották, hogy vissza tudjanak tartani, de ahogy leégeted az ego ujjacskáit a lelkedről, az utolsó dühből kitörő sikítása felér a győzelem kiáltásával. Ne csapjon be ez a kis belső hang - az ego hangja -, hiába is suttogja és bizonyítja, hogy hatalma van feletted, igazából fordítva van.

Sok szerencsét kívánunk ehhez. Biztosak vagyunk abban, hogy sikeresek lesztek a saját „kártevő felügyeletetekben”. A lehetetlen lehetségessé vált azoknak a kellően bátraknak, akik a szívükre kezdtek hallgatni, az örökké jelen lévő elhaló ego hangja helyett. Élezzétek a füleiteket kedveseim, eljött az ideje annak, hogy az igazság hangja megérintse a lelketeket és meghalljátok a gyönyörű hangot, amelyet a szívetekben őriztek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése